Over ons

Wie zijn wij ?

Moskee Attaouba is opgericht in 1992 en daarmee de tweede Moskee in de gemeente Almere. De moskee kende in zijn jongere jaren als eerste locatie een leegstaande ruimte aan de Binnenhof. Een sterke inzet van bewoners uit omstreken heeft het mogelijk gemaakt dat er voldoende geld kon worden ingezameld om Moskee Attaouba te realiseren.

Nadat moskee Attaouba, in mei 2000, afgebouwd was, zijn we naar ons huidige officiële gebouw verhuisd aan de Schoolstraat te Almere-Haven. De moskee is in Almere uniek in zijn soort, vanwege de uiteenlopende nationaliteiten van de bezoekers. De moskee heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld als een belangrijk islamitisch centrum voor de bewoners van Almere-Haven.

Naast de religieuze functie vervult de moskee een belangrijke rol als sociaal-cultureel ontmoetingscentrum voor moslims in de stad. Een ander belangrijk onderdeel van de activiteiten van de moskee is het aanbod van educatieve, en culturele activiteiten.

Daarmee is de moskee meer dan een gebedsruimte. Zo vervult zij als islamitisch centrum tevens een brugfunctie tussen moslims en niet-moslims in de Almeerse samenleving. Voor niet-moslims is de moskee hét informatiecentrum waar men in contact kan komen met moslims en de islam.

Jongerenorganisatie At-Tawbah

Een nieuwe tak binnen onze moskee is Jongerenorganisatie At-Tawbah die in oktober 2009 tot stand is gekomen, op initiatief van onze jongeren.

Jongerenorganisatie At-Tawbah richt zich op het verspreiden en het onderwijzen van de juiste islam en stimuleert maatschappelijke participatie.

Wat is begonnen als een bescheiden organisatie is inmiddels uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende islamitische organisaties van Nederland.  Jongerenorganisatie At-Tawbah organiseert doorgaans een divers aanbod aan activiteiten. Zoals bijvoorbeeld sportevenementen, huiswerkbegeleiding, ramadan-activiteiten, taalcursussen en nog veel meer.